TULEVIA TAPAHTUMIA


perjantai 26. huhtikuuta 2013

Myrkytys pikku Lillalla :(

Voi taivahan talikynttilät, että elämässä osaakin olla vaarallisia tilanteita!!!
Lillan meille muuton jälkeen arki on ollut aika haipakkaa :) Pikkuinen on niin touhukas ja tulee mielellään mukaan kaikkeen mitä teenkin. Me kokataan yhdessä, pyykätään ja siivotaan, kuopsutellaan pihaa ja olla öllötelläänkin vieretysten :) Viime yönä pentu nukkui taas omassa boxissaan (öhöm: tai niin me ainakin luultiin), mutta Lillapa olikin hoksannut, että yön voi nukkua muuallakin ;) Menin aamulla avaamaan boxin ovea ja hups, pentu tulla pöllähti selkäni takaa iloisena toivottamaan huomenet! Mitä ihmettä?!?! Hän oli saanut auki boxin päällä olevan vetoketjun ja tullut katon kautta ulos ja nukkumaan isompien koirien viereen koirapedeille :D Onneksi meidän makuuhuoneen ovi on aina kiinni öisin, joten pentu ei ole päässyt muualle taloon ja portaisiin...

Eilinen päivä oli kuitenkin jotain niin järkyttävää, etten semmoista halua toiste tapahtuvan! Olimme aamusta lähdössä lenkille ja huomasin, että Lilla mutustelee jotain suussaan. Pentu oli löytänyt lattialle tippuneen ihmisille tarkoitetun vahvan lääkekapselin ja söi sitä ihan kuin mitä tahansa namia! Herranjestas, että sydämeni meinasi pysähtyä kokonaan, tai löi ainakin muutaman tuplalyönnin kun niin säikähdin. Soitin paikalliseen eläinsairaalaan ja kysyin ohjeita. Viidessä minuutissa olimme jo matkalla eläinklinikalle ja siellä menikin sitten koko päivä :( Lillalle laitettiin kanyyli etutassuun ja sitä kautta laitettiin suoneen ainetta, joka sai pennun oksentamaan ja kakkimaan. Tämän jälkeen Lilla joutui tiputukseen ja hänelle laitettiin happosalpaajaa sekä mahansuojalääkettä. Lilla oli tiputuksessa ja tarkkailussa iltapäivään saakka ja pääsi kotiin kun maksa-/munuaisarvot olivat tarkistettu. Munuaisarvoissa oli kotiin lähtiessä vielä hieman vajausta, mutta muuten pentu oli hyvin reipas. Uusintaverikokeet otetaan viikon päästä, jolloin nähdään ovatko arvot pysyneet kohdillaan. Illan Lilla touhusi, söi ja nukkui ihan kuin mitään ei olisikaan tapahtunut, reipas pikkuinen :)

Hyi olkoon siis mikä päivä!!! Vieläkin kauhistuttaa ja puistattaa ajatuskin siitä miten olisi voinut käydä, jos en olisi huomannut ajoissa, että Lilla syö jotakin sopimatonta! Aina olemme olleet tarkkoja ettei lattialle ole tippunut mitään, mutta näin vaan pääsi nyt käymään. Suojelusenkelit olivat onneksemme Lillalla matkassa mukana ja pentu voi erittäin hyvin tällä hetkellä!



Perjantaiterveisin,  Minna ja puudelit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti