TULEVIA TAPAHTUMIA


perjantai 27. syyskuuta 2013

Hyvää syntymäpäivää Iiris!

Vuosi sitten, aamuyöllä neljän jälkeen heräsimme kimeään huutoon. Pelästyin mikä on hätänä Sohvilla, sillä kerran oli jo yön aikana hypännyt viereeni ja vaatinut vatsan hierontaa. Huuto ei kuitenkaan ollut Sohvin, vaan pienen pienen Iiriksen.
Iiris oli syntynyt ja ilmoitti siitä "isoon ääneen", ihan kuin ihmisvauvatkin itkee synnyttyään.
Iiris oli pentuhäkin keskellä ja Sohvi istui nurkassa ja tuijotti ihmeissään vuoronperään pentuaan ja minua. Olimme siis kaikki iloisesti yllättyneitä ja ehkä hieman ihmeissämme, Odotimme että Sohvi synnyttää vasta seuraavalla viikolla ja kun ei Sohvi ollut antanut mitään sen kummempia "ennakko varoituksiakaan", tämä syntymä oli todellinen yllätys.
Otin sitten pikkuruisen pennun käteeni, Sohvi oli sen jo putsanut heti synnytettyään, mutta nyt se oli hieman viileä, joten hain pyyhkeen jonka sisään pienen kääräisin ja hellästi hieroen lämmittelin. Samalla koitin tarjota pentua Sohville ja ujutin sitä nisien lähelle. Hetken päästä Sohvi jo hyväksyikin pienen imijän masunsa alle. Ihanuutta ihmetellen ja Sohvin vointia seuraillen odotimme jatkoa synnytykselle ja kasvattajaa saapuvaksi. Hänelle oli lähtenyt pikainen puhelu "Yksi on jo syntynyt, ala tulla".
Vasta muutama tunti myöhemmin Sohvi synnytti vielä kaksi poikaansa kasvattajan kätilöimänä.
Siitä alkoi meidän perheen uusi "vauva aika"!
24/7 hoitoa ja huolehtimista, varsinkin pikku Iiriksessä jonka paino ei meinannut alkaa nousta, sillä jäi aina poikien kanssa vähän tappiolle syönti kisoissa.
Mutta Iiris oli ja on edelleen sitkeä pikku likka, tahtoa ja tarmoa riittää, "Se mikä koossa hävitään se luonteessa voitetaan", sanoi Iiris ja kasvoi lopulta ihanaksi isoksi tytöksi.

                              "Mamadog" pienen esikoisensa kanssa

Onnen toivotukset tänään, syntymäpäivänä myö pojille.
 Molemmat Sulot, olette myös ajatuksissa aina!

                                           Iiris ja kaksi Suloa
- Johanna - 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti