TULEVIA TAPAHTUMIA


perjantai 16. elokuuta 2013

Terveisiä "pikku" Sulolta!

Sohvin poikulaiset ovat olleet nyt "maailmalla" reilun puolivuotta ja aika-ajoin on vaihdettu kuulumisia puolin ja toisin.

Mitä pojille nyt kuuluu?

Alla "pikku" Sulon terveiset, omistajiensa Lotan ja Martin kertomana:

"Meidän päivä Sulon kanssa alkaa yleensä aamu viiden kuuden maissa kun Sulo huomaa sängyssä jotain liikettä ja päättää haluavansa sänkyyn. Nostan Sulon sänkyyn ja poika käy vähän pussailemassa Lottaa ja kömpii sängyn jalkopäähän nukkumaan. Seitsemältä mennään aamupissalle. Ensimmäiset pissat tulee yleensä heti oven edessä olevan lehmuksen juurelle. Muutettiin kesän alussa uuteen paikkaan Arabianrantaan, joka on Sulolle ehkä vielä parempi kuin edellinen Ruskeasuon asunto. Arabiassa on paljon koiria ja naapurustossa on myös suhteellisen paljon villakoiria. Ollaan yritetty pitää Sulo komeana, ettei ihan hirveästi hävetä kun nähdään naapurin hienohelmoja.


Sulon lempilelu on edelleen violetti mursu, joka oli pojun ensimmäinen vinkulelu. Mursu ei ole pitkään aikaan vinkunut, mutta edelleen se on joka päivä mukana leikeissä. Ulkoleluista ylivoimainen ykkönen on frisbee. Sulon oma on iso keltainen, mutta kaikki frisbeet kelpaavat. Frisbeegolfiin tarkoitetut pelivälineet ovat mukavan pehmeää materiaalia, joten niihin uppoaa hampaat ja kynnet hyvin. Frisbeen korvikkeena toimivat myös kaikki pyöreät esineet tai esim. muovilaatikot. Muita suosikkeja on minikokoiset tennispallot, “läskinallen” raato, maalaispoika eli Ikea-nalle, Ikean jalkapallo ja namipelin puiset palikat, joita on kiva pitää suussa ja pyöritellä kaappien alle.


Sulon lempiruoka on kunnon jauheliha. Myös koirien jauheliha menee pakosta, mutta kyllä sen huomaa, ettei paistijauheliha erityisen pitkäksi aikaa lautaselle jää. Sulo on kyllä nirso verrattuna muihin koiriin. Harvassa on ne namit tai herkut, jotka Sulo söisi tarkemmin tutkimatta. Usein nami kuljetetaan suussa matolle ja siellä sen kanssa hieman leikitään ja tutkitaan ennen syömistä. Tämän takia Sulo onkin pysynyt aika pienenä kaverina.

Sulolta käytiin poistamassa kolme kulmahammasta ja samalla poistettiin hieman hammaskiveä. Näiden hammaslääkärireissujen jälkeen hampaat onkin pesty joka ilta. Ei se vieläkään mitään mielipuuhaa ole, mutta
kyllä se aina korvakarvojen nyppimisen voittaa.


Pojan kanssa kyllä sattuu ja tapahtuu koko ajan. Nyt Sulo on Haminassa toipumassa viime viikkoisesta lonkkaleikkauksesta kun itse ollaan Kajaanissa häissä eikä pikku toipilasta voinut ottaa mukaan, koska yöpaikassa on villi labradorinnoutajapentu. Itse asiassa Sulo loukkasi jalkansa juuri samaisen Rosa-labbiksen kanssa leikkiessä muutaman viikon takaisella mökkireissulla. Aluksi luultiin, että jalassa olisi vain revähdys, kun Sulo ei näyttänyt merkkejä kivusta ja ontuminen oli vähäistä. Viime viikolla päätettiin onneksi kuitenkin lähteä näyttämään poikaa ortopedille ja murtumahan sieltä jalasta löytyi. Sulo pääsi heti seuraavana päivänä leikkauspöydälle. Nyt jalassa komeilee pitkä haava kuudella tikillä.


Viikonloppuna trimmattiin Sulolta ekaa kertaa peppu ja takajalat kaljuksi. Lääkärissä Sulolta oli trimmattu vain kaistale takajalasta leikkausta varten, ja turkki näytti aika huvittavalta... Lääkärissä trimmaajat olivat olleet muutenkin vähän kovakouraisia, kun Sulo-paralta oli trimmattu kivekset verille. Kalju peppu paljastaa kyllä miten laihassa kunnossa poika on, tavoitteena olisi saada Sulolle vähän lisää massaa.

terkuin Lotta, Martti ja Sulo"

1 kommentti: