TULEVIA TAPAHTUMIA


torstai 30. toukokuuta 2013

Rauhallista menoa sairastuvalla

Mustalammas.... koko pieni ja pippurinen paketti on kyllä nimensä veroinen tapaus, oikea mustalammas tosiaan! Pikkuisella Lillalla on nyt kyllä ollut kaikenlaista koettelemista tähän pieneen hetkeen mitä hän on meillä asunut :(
 

Juuri kun olemme toipuneet säikähdyksestä ja myrkytysepisodista, niin nyt on uusi vaiva, kamala kesäflunssa! Lilla alkoi yskimään ja köhimään ihan hirveästi sunnuntaina. Jo pienikin hypähdys tai riehaantuminen aiheutti kamalan köhimiskohtauksen ja tuntui kuin pentu tukehtuisi siihen paikkaan. Soitin päivystävälle eläinlääkärille Vethaus:iin Hattulaan ja sovimme, että mikäli henki menee ahtaalle, lähdemme heti matkaan, mutta jos yskänpuuskat ovat ohimeneviä ja pentu saa yön nukutuksi, menemme vastaanotolle vasta aamulla.

Yö meni hyvin lukuunottamatta puoli kolmen aikaan tullutta yskäkohtausta, joten menimme vastaanotolle aamulla kahdeksaksi. Lilla oireili kurkkuansa jo pelkästä kosketuksesta ja sai heti vastaanotolla kamalan yskänpuuskakohtauksen. Eläinlääkäri otti röntgenkuvat keuhkoista, joissa ei näkynyt normaalista poikkeavaa ja hengitysäänet olivat normaalit. Sydämmestä kuului pieni sivuääni, joka kuitenkin loppui kun Lilla rauhoittui, joten sivuäänen kuuluvuus on riippuvainen sydämmen lyöntitiheydestä. Tämä lienee tyypillinen oire jännittävällä ja tärisevällä pennulla. Lillan limakalvot olivat hieman nihkeät ja lämpöä pikkuisella oli 39.5, joka saattoi johtua kovasta jännityksestä.

Lillan nielu oli hyvin punainen ja nielurisat olivat turpeat ja punoittavat, joten pennulle määrättiin antibioottikuuri. Mitään heinää tms ei kurkussa näkynyt. Lenkkeily, pannan käyttö, leikkiminen ja kaikenlainen muu riehuminen on kielletty antibioottikuurin ajan, joka toden totta on paljon helpommin sanottu kuin tehty. Myös kaikenlaisen kovan syöminen on kieletty, jotta kurkku rauhoittuisi. Jo pienikin hypähtely saa edelleen kakomoaan ja yskimään, tunne kurkussa on varmastikki epämiellyttävä :( Pentu on niin eloisa ja leikkisä tapaus, sekä pistää suuhunsa kaiken minkä kerkeää, joten tekee tiukkaa saada pidettyä hänet aisoissa.

Nyt on kaksi päivää levähdetty ja ihmetelty maailmanmenoa rauhallisesti. Onneksi perheen toiset koirat ovat sen verran ymmärtäväisiä ja osaavat myös ottaa rennosti :D Vaikka päivisin on nukuttu tunti tolkulla, on yöunta ainakin toistaiseksi vielä riittänyt yöllekkin!

Uskoisin, että Lillan kurkkutulehdus johtuu osittain ainakin siitä, että hän tunkee suuhunsa kaiken mahdollisen ja nielaisee kaikki isoina palasina kun ei malta pureskella rauhassa. Eipä siihen muuta tarvita kuin muutama likainen roska ja pöpöt pääsevät rikkinäiseen kurkkuun tekemään tuhojaan :( YÖK!!! Toivottavasti nämä vastoinkäymiset nyt sitten rauhoittuisivat ja Lillan kanssa voisi elää normaalia elämää!

Aurinkoista ja rauhallista koulujen loppumisviikonloppua!
Kuullaan taas, Minna

PS: LILLALLA IRTOSI TÄNÄÄN ENSIMMÄINEN HAMMAS :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti