TULEVIA TAPAHTUMIA


tiistai 18. kesäkuuta 2013

Viro-Tarto-Annikorun ryhmänäyttely 15.6. & 16.6.2013

Pitkästä aikaa Helmi kävi villakoirien kauneuskilpailuissa :) 
Näyttelypaikkana toimi maalaistalon pihapiiri Annikorussa. Kilpilusta saimme kotiin viemisinä kaiken mitä sieltä lähdimme hakemaankin :D Hyvä me!

Edellisen kerran Helmi oli Tallinnassa viime syksynä ja toi silloin tuliaisinaan juniorisertin. Sitä ennen oli voitettu Suomessa kaksi kertaa pentuluokka, eli saatu 2xROP sekä 2xKP.  Helmin pehmeän turkin kanssa oli vuoden ikäisenä kovasti ongelmia ja vuoden vaihteessa se leikattiinkin tosi lyhyeksi. Nyt turkki on kasvanut jo sen verran pitkäksi, että uskalsimme lähteä näyttelyyn. Ja tulokset olivatkin huikeita, Helmi sai molempina päivinä sertin ja oli BB3 arvosanoilla exc/CQ.

Mamman onnea ei voi sanoin kuvailla, mutta jospa nämä muutama kuva osoittavat kuinka ihana olotila minulla oli koko reissun ajan :)Helmin kasvattaja Pia viimeistelee näyttelypaikalla Helmin turkkia...


Odotusta... Luna ja Helmi eli äiti ja tytär, mutta kumpi on kumpi ;) Ei ole omena kauas puusta pudonnut!


Minä itse esittelin Helmin sunnuntaina, Pia esitti lauantaina. Helmi on niiiiiin juurtunut mamiinsa, että koko kierroksen ajan lauantaina hän haki katseellaan minua, reppana. Mutta siitä huolimatta Helmi juoksi reippaasti häntä pystyssä. Minun näyttelyura on vasta aluillaan ja tämä olikin ensimmäinen kerta kun jouduin itse kehään... eli voitte vaan arvata sen jännityksen määrän mikä minulla oli!!!

Helmin arvostelut 15.6. tuomarina Colette Muldoon / Irlanti
*kauniit tummat silmät
*tumma pigmentti ja kauniit mustat tassut
*täydelliset hampaat, hyvä turkki ja leikkaus
*hyvin feminiinen rakenne, liikkuu hyvin

Helmin arvostelut 16.6. tuomarina John Muldoon / Irlanti
*kaunis pää ja tummat silmät
*kaunis niska ja body
*kauniit korvat ja leikkaus
*hyvin kauniit hampaat
*hyvä pigmentti ja tosi kauniit jalat
*liikkuu hyvin
Mamma kehässä :)

Lunan menestys oli myös loistava, hän oli molempina päivinä tytärtänsä parempi eli 2 x BB2, exc/CQ. Luna olikin lähinnä hakemassa näyttelyharjoitusta, sillä hän on jo Eestin valio :) Onnea!

EE CH Elpianko's Amorentia Love "Luna"

Pikkuinen Martta myös harjoittelee näyttelyuraansa. Tuomarit tykkäsivät hänestä molempina päivinä ja kotiin tuliaisina Martta sai baby-luokan 2 x Best Baby / HP. Onnea!


Elpianko's A Mighty Heart "Martta"


Matkaseurana meillä oli myös Anita ja hänen valkoinen keskikokoinen villakoiransa Mona.
He saivat molempina päivinä parhaimmat arvosanat ja Monasta tuli Viron valio. Onnea!  

EE MVA Magictoon Garde Mon Amoure "Mona"

Me voittajat! Musta villis vei voiton valkoisista todella ihanalla esityksellä, handlerina toiminut Tinja oli aivan loistava. Matildan tulokset: 2x BOB, BB1 JCAC. Onnittelut heille!!!

Matilda, Canmoy`s Good Times & Luna, Elpianko`s Amorentia Love 
& Helmi, Elpianko´s Still Loving You


Voi että meidän voittajien oli helppo hymyillä! Lauantai-iltana kävimme pitkällä kävelylenkillä Tartossa ja herätimme huimasti ihastusta valkoisten puudeliemme kanssa. Osa jopa pysähtyi ottamaan kuvia koirista :)


Löysimme Tartosta ihanan ja edullisen ravintolan, minkä terassille saivat koiratkin tulla. Ruoka oli tosi hyvää jälkiruokineen ja tarjoilijat olivat ystävällisiä.
Pikkuinen Martta oli niin reipas koko matkan ajan, joten palkka oli sen mukainen. Maminsa sylissä hän sai ravintolan terassilla hieman jäätelöä ;) NAM!


Tartosta löytyi paljon erilaisia kivoja yksityiskohtia, mieleenpainuvin lienee tämä yksinäinen Pioni joka kasvoi keskeltä asfalttia.


Kotiinlähdön aika. Voitte vaan kuvitella miten oli auto täynnä tavaraa. Hieman takaraivossa oli pelko etteivät "tuliaiset" mahtuisikaan kyytiin ;) Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, matka meni rattoisasti ja meillä kaikilla oli niin mukavaa. Koirat matkustivat takakontissa "ylätasanteella" joten näkivät hyvin seurata liikennettä. Matkalla Tartosta Tallinnaan satoi vettä ja paistoi aurinko, mutta ruuhkaa ei onneksi ollut. Paljon oli vihreätä puustoa ja niin aakeata laakeata... Talot olivat hieman eri näköisiä kuin Suomessa ja oikeastaan tuossa välimatkassa ei paljoakaan asutusta näkynyt. Mutta asutuksen sijaan näimme valtavan määrän isoja haikaroita ja niiden pesiä mitä ihmeellisimpien tolppien päissä. Kerrassaan taitavia rakentajia!

Kiitos seurasta Pia ja Anita, oli mukava olla reissussa teidän kanssa! Ja erityiskiitos Anitalle minun opastamisesta ja tsemppaamisesta. Neuvot tulivat tarpeeseen!


Aurinkoista juhannusviikkoa kaikille lukijoillemme!

-Minna

2 kommenttia:

  1. Olen niin ylpeä Minnasta ja Helmistä - Vaude !! Ja Minna "uskalsi" ihan itse esittää elämänsä ekaa kertaa näyttelyssä ja heti saaliina serti ! Hyvä te !!

    VastaaPoista
  2. Hyvä Helmi!! "Serkut" täällä tuulettaa :) . -Metsäpihan väki

    VastaaPoista