TULEVIA TAPAHTUMIA


tiistai 4. helmikuuta 2014

Villakoiran "hiukset" kuntoon

Voihan vitja näitä koiran karvoja -ajattelee moni. Talvella, kesällä, syksyllä, keväällä, oikeastaan ei ole kautta jolloin villakoiran turkin kanssa pääsisi helpolla. Turkki vaatii jatkuvaa huolenpitoa ja työtä, pientä käsillätekemistä ja näpräämistä :) Tämä rotu onkin oikea käsityöläisten aarre.

Villakoiran turkinhoidosta voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon, mutta nyt keskityn koiran pääkarvojen  laittamiseen. Oli koiralla sitten lyhyt tai pitkä päätukka, se tarvitsee siistiä. Lyhyt päätukka saadaan siistiksi leikkaamalla silmät esiin. Pitkässä päätukassa onkin sitten vaihtoehtoja vaikka kuinka paljon...

Muutama nyrkkisääntö:
  • Päätukan laittamiseen tarvitset latexlenksuja tai  froteelenksuja sekä mahdollisesti  korvamuovia. 
  • Muista jakausta tehdessä tehdä kammalla ihoa pitkin suoria jakauksia, epämääräiset jakaukset takkuuntuvat helposti.
  • Huolehdi etteivät kiinni olevat karvat kiristä ihoa
  • Leikkaa aina latexlenkit niitä irrottaessa, älä revi ja katko karvaa
  • Kun nyytität tai letität korvia, tarkista aina ettei korvalehti jää väliin, muuten se voi kuolioitua
  • Laita aina lenksut ja muovit kammattuihin puhtaisiin korviin / päätukkaan
  • Jos  karvoissa  on ruokaa yms tönää, pese ja  kampaa ne pois muuten ne katkaisevat helposti  karvanHetki sitten pyysin meidän FB:n sivulla ihmisiä laittamaan  kuvia koiriensa kampauksista. Jokaisella on oma tapansa ja tyylinsä laittaa villakoiransa päätukka.

Riikan harmaalla Helmiinalla "Helmillä" on päätukan kasvatusoperaatio meneillään.  Etutukan saa kuitenkin jo laitettua nätisti ja ilme on huoliteltu :)

Nean Nanalla päätukkaa onkin jo sitten vaikka muille jakaa ;) Nea tekee ihania kampauksia ja juurikin tämännäköisenä olemme tottuneet Nanan näkemään.Tässä Katin kuva, pienen "rokkitukan" Mocan kampausmallia :) Korvamuovit suojaavat hyvin pitkää korvakarvaa.


Saaran  Topillakin pääkarvaa riittää, joten pompulat otsalla ovat  tarpeen. Ja kyllä, myös poikakoirien päätukka laitetaan kiinni sen ollessa pitkä :)


Tässä Sarin  Ebballe laittama kampausoppi todella pitkiin karvoihin.
Kiitos Sarille yksityiskohtaisesta mallista! Tästä on hyvä  ottaa mallia.Nämä  meidän  Wilman kuvat ovat täällä blogissa jo vilahdelleet aikaisemminkin, mutta tässä hyvä esimerkki siitä miten vain oma mielikuvitus on rajana kampausta tehdessä ;) 


 Kiitos kaikille kuvansa lähettäneille!   


Minna

PS. Tekstiä olen lainannut Suomen Villakoirakerhon nettisivuilta:
Villakoiran turkinhoito    (klikkaa linkkiä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti